De constructeurs van Greenhouse
Design hebben ruime kennis van
kasconstructiesystemen en -materialen

GREENHOUSE DESIGN

Greenhouse Design is een internationaal adviesbureau dat constructieve berekeningen maakt voor hoogwaardige kassystemen voor het telen van groente, fruit, bomen en planten. Wij werken met een ervaren team van constructeurs voor een groot aantal nationale én internationale kassenbouwers.

Achtergond

Wij zijn vanuit onze core business zeer goed thuis in onder andere het berekenen van kleine en (zeer) grote staalconstructies met Pelecon structural engineers. Zo hebben wij ervaring met de bouw van distributiecentra in Nederland en andere Europese landen voor onder andere Albert Heijn, Lidl en Bol.com. Dit sluit aan bij het ontwerp van staalconstructies voor de kassenbouw waar repetitie en optimalisatie belangrijk zijn. Tevens hebben wij ervaring met het constructief berekenen van op maat gestapelde betonblokken met Betonblockdesign. Met de start van Greenhouse Design kwam daar op 1 juli 2020 ook het berekenen van kasconstructies bij.

Kennis en kunde

De constructeurs van Greenhouse Design, die zowel HBO als WO zijn opgeleid, hebben ruime kennis van kasconstructiesystemen en -materialen. Zij draaien hun hand niet om voor de meest uiteenlopende vraagstukken die wij van onze klanten krijgen. Hoe dieper we in de vraag moeten duiken, hoe leuker. Want daar leren we van en zo wordt onze kennis continu bijgeschaafd. Ook onze samenwerking met TNO en Bouwen met Staal houdt ons scherp. Wij blijven hierdoor op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in zowel de fase van onderzoek, ontwerp én uitvoering van kasconstructies.

CASTA

Voor het ontwerp van de kassen, maken wij gebruik van het ontwerpprogramma CASTA. Voor meer informatie over dit programma en onze rol bij de ontwikkeling hiervan, klik hier.

Nét een stapje verder

De samenwerking met onze klanten houdt niet op als wij een antwoord op een vraag hebben gegeven; wij willen het verschil maken voor onze klanten. Daarom hebben onze constructeurs diverse aanvullende opleidingen gevolgd op het gebied van aardbevingsbestendig bouwen, staaldetailleringen en windbelasting.

Binnen- en buitenland

Onze kennis zetten wij niet alleen in om klanten in Nederland te adviseren. Ook binnen Europa en de USA adviseren wij graag over de meest uiteenlopende kasconstructiesystemen, de normeringen die hier gelden zijn ons welbekend. En door altijd goed te luisteren naar de wensen en eisen, kunnen wij die vertalen naar een passende en efficiënte staalconstructie. Waarbij de details altijd het belangrijkste zijn, die bepalen samen met de vormgeving of een ontwerp maakbaar en betaalbaar is.

De experts van Greenhouse Design

Binnen Greenhouse Design werken twee gespecialiseerde constructeurs. Erik Brok is verantwoordelijk voor berekeningen van kasconstructies. Piet Peters ontwerpt innovatieve kasconstructies. Samen met het team van Greenhouse Design werken zij de adviezen tot in de puntjes uit. Waarbij  opgedane kennis en ervaring altijd met elkaar worden gedeeld en weer worden ingezet bij nieuwe ontwerpen. We willen tenslotte blijven leren!

Henk van Vliet

Directeur

+31 (0)182 231 402
Henk van Vliet

Mack Stolwijk

Directeur

+31 (0)182 231 407
Mack Stolwijk

Piet Peters

Adviseur

+31 (0)182 231 401
Piet Peters

Erik Brok

Constructeur

+31 (0)182 231 404
Erik Brok